تاکید بر آسیب شناسی در بخش کشاورزی

تاکید بر آسیب شناسی در بخش کشاورزی
باید آسیب شناسی‌ها در بخش کشاورزی صورت بگیرد و مواردی که برای جلوگیری از بحران‌ها لازم است شناسایی شود.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت:خطرات و ریسک‌های بخش کشاورزی زیاد می‌باشد و برای کاهش و رفع این خطرات باید دقت و حساسیت ویژه‌ای داشته باشیم که در این خصوص پدافند غیرعامل کمک شایانی خواهد کرد.

خدارحم امیری زاده افزود: پدافند غیرعامل یک اصل انکارناپذیر است و نیاز به یک ابزار مدیریتی خاص دارد که در این خصوص آسیب شناسی‌ها باید صورت بگیرد و مواردی که برای جلوگیری از بحران‌ها لازم است شناسایی شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان نیز اظهار داشت: با توجه به پیش بینی‌های بارندگی کم و بحران کم آبی که برای کشت تابستانه و پاییزه شده بود پس از جلسات متعدد الگوی کشت متناسب با وضعیت حوضه‌های آبریز تدوین شد.

تورج نوروری افزود: الگوی کشت در سال گذشته بر اساس ۶ و ۷ دهم میلیارد مترمکعب ذخیره آب تدوین شد که امسال این میزان به ۳ و ۳ دهم رسیده است .

وی اضافه کرد: در شرایط کنونی باید بر رعایت الگوی کشت از سوی کشاورزان تاکید شود و اگر کشاورزان در این شرایط به کشت کلزا بپردازد بذر آن دو نمه خواهد شد بدین معنی که بذر جوانه می‌زند، ولی قادر به بیرون آمدن از خاک نخواهد بود.

وی با بیان اینکه کشت گندم را می‌توان تا حدودی با تاخیر انجام داد گفت: در حال حاضر بدلیل تنش آبی ۳۰ درصد کشت گندم استان به تاخیر افتاده است که هدف از این کار استفاده از بارندگی‌های فصل برای سبز شدن می‌باشد هرچند تاریخ کشت در تولید محصول تاثیر مستقیمی دارد و کشاورز با خسارت مواجه خواهد شد، ولی این خسارت کمتر از زمانی است که محصول در تاریخ همیشگی کشت می‌شد

نوروزی ادامه داد: در حوضه آبریز دز که یکی از بحرانی‌ترین حوضه‌ها می‌باشد کشت چغندر قند و کلزا ممنوع اعلام شد و کشاورزان این حوضه این کشت‌ها را به زیر چاه‌ها منتقل کردند.

وی با بیان اینکه تا حدود ریادی نسبت به مدیریت بحران در حوضه‌های آبریز موفق بوده ایم تصریح نمود: مصرف کود فسفاته و پتاسه در راستای ایجاد مقاومت گیاه در برابر تنش خشکی بسیار موثر است.

نوروزی بر بیمه محصولات کشاورزی با توجه به شرایط سال زراعی جاری تاکید کرد.

در ادامه معاون بهبود تولیدات دامی سازمان با بیان اینکه ۴۵ درصد گاومیش کشور در استان وجود دارد گفت: دغدغه اصلی دام‌های سنگینی هستند که در تالاب‌ها، رودخانه‌ها و پایین دست حوضه‌های آبریز وجود دارند.

عبدالامیر نیرومند اظهار داشت: راهکاری که در تابستان سال جاری برای مقابله با تنش خشکی صورت گرفت حفر استخر‌های شنا در شهرستان‌های دچار تنش به صورت مقطعی بود و این راهکار برای بلند مدت مناسب نمی‌باشد.

وی استفاده از مه پاش در گاومیش داری‌ها را راهکاری مناسب برای بلند مدت عنوان و اضافه کرد: پیگیر اعتبارات لازم برای تامین مه پاش هستیم.

نیرومند استفاده از بیمه دام اجباری و پایه دام را ضروری دانست و افزود: بیمه تکمیلی یک بیمه اختیاری است و در زمان بروز خسارت بیمه دام کارساز خواهد بود.

مدیر کل امور عشایر نیز در این جلسه گفت: تغذیه دام عشایر از علوفه مرتعی می‌باشدبنابراین خشکسالی تاثیر مستقیمی بر تغذیه دام سبک عشایر خواهد داشت و در این شرایط تنها راهکار قرار دادن علوفه در اختیار عشایر است.

موسوی زاده اضافه کرد: یکی از اقداماتی که این اداره کل به عشایر ارائه می‌دهد ترمیم آبراه‌ها، کانال‌ها، راه‌های ارتباطی و دهانه پل‌ها پیش از بارندگی است.

وی ایجاد سامانه جامع اطلاع رسانی به عشار را بسیار ضروری دانست.




0 دیدگاه
دیدگاه خود را بیان کنید