ساماندهی جاذبه های گردشگری ساحل رودخانه دز

ساماندهی جاذبه های گردشگری ساحل رودخانه دز

سرپرست اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری دزفول از ساماندهی سازه های دست کند از جاذبه های گردشگری این شهرستان در ساحل رودخانه دز خبر داد

یعقوب زلقی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به تشکیل کمیته گردشگری شهرستان دزفول به منظور ساماندهی ساحل رودخانه دز افزود:در این نشست مقرر شد به منظور آمار گیری از این سازه ها بازدید میدانی از ساحل رودخانه دز صورت گیرد.
وی گفت:پس از آمارگیری از این سازه ها و مشخص شدن مالکیت آنها اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری دزفول برای ساماندهی آنها با هدف جذب گردشگر برنامه ریزی می کند.
سرپرست اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری دزفول افزود:با ساماندهی سازه های دست کند شاهد رونق گردشگری در ساحل رودخانه دز خواهیم بود ضمن اینکه با آمارگیری از این سازه ها جلوی سوء استفاده و قانون شکنی برخی افراد گرفته می شود.
زلقی همچنین گفت:در نشست هم اندیشی با جمعی از نخبگان دزفول ایده های جالبی برای توسعه گردشگری در این شهرستان ارائه شد که این ایده ها در راستای توسعه گردشگری در دزفول بکار گرفته می شوند.
سازه های دست کند حفره هایی غار مانند در ساحل رودخانه دز می باشند که در زبان محلی به آنها کت گفته می شود.
این سازه ها که تراکم آها در مناطق گلال ، کوپیته ، دووه و مناطق بالا دست رودخانه دز بیشتر است به دلیل مشرف بودن به رودخانه دز در فصل گرم تابستان دارای هوایی خنک می باشند.
سازه های دست کند در دل صخره های مشرف بر رودخانه دز حفر شده و در گذشته مردم برای فرار از گرمای تابستان از آنها استفاده می کردند.
زمان دقیق حفر این سازه ها بدرستی روشن نیست.
پل باستانی 1700 ساله ساسانی ، سازه های آبی و موزه آب از جمله آثار باستانی و جاذبه های گردشگری دزفول می باشند.